Anuntul „cumpar carti pentru anticariat” presupune achizitionarea oricarui tip de carte din biblioteca proprietarului, pe care acesta nu o mai foloseste. Foarte multi oameni raspund acestui tip de anunt din motive diverse.

Echipa de evaluatori este foarte prompta. Vine la domiciliul proprietarului, analizeaza cartile si ofera un pret bun pentru carti. Anticariat-Carti.com ofera servicii de inalta calitate si achizitioneaza carti din diverse domenii, dar si dictionare sau enciclopedii.

Cumpar carti pentru anticariat” – Care este pretul oferit de echipa de evaluatori?

Pretul unei carti oferite spre vanzare catre Anticariat Carti depinde de mai multe criterii, cum ar fi starea cartii, numarul de exemplare existent la momentul respectiv, dar si autorul si titlul. Cartile vechi sunt cele care primesc preturi foarte bune, mai ales daca sunt bine intretinute si nu au prea multe defecte.

In ceea ce priveste starea cartilor, se considera a fi cel mai important aspect luat in considerare de echipa de evaluatori. Orice carte trebuie ingrijita si bine pastrata. In caz contrar, vanzarea sa catre un anticariat nu va presupune un pret mare. Cartile trebuie ferite de umezeala, razele soarelui si caldura.

Daca sunt expuse la acesti factori, ele se deterioreaza rapid. Cartile din cutii trebuie si ele scoase si sterse la o anumita perioada de timp. Pentru prelungirea vietii unor carti, se recomanda respectarea sfaturilor cu privire la ingrijirea si pastrarea acestora.

Cumpar carti in regim anticariat | Cumpar carti pentru anticariat | Anticariat-Carti.com

cumpar carti pentru anticariat

Un al doilea criteriu face referire la exemplarele existente pe piata la momentul respectiv. Cu cat cartea este mai veche, cu atat pretul este mai mare, iar exemplarele sunt mai putine. O carte veche se considera a fi o editie limitata.

Sunt foarte cautate cartile tiparite in Europa secolului al XV-lea. De ce? Ei bine, aceasta perioada de tiparire a cartilor este una speciala, deoarece presupune evenimente foarte importante, cum ar fi Razboiul Civil American, spre exemplu.

Autorul si titlul reprezinta ultimul criteriu luat in considerare de echipa de specialisti care lanseaza anuntul de tip „cumpar carti in regim anticariat”. Cu cat autorul cartii este mai solicitat de cititori, cu atat pretul cartii oferit de echipele de evaluatori va fi mai mare.