Doritorii de un model eficient la consum si compact se pot gandi prima oara la un hibrid. Dar Audi A3 TDI, detine un model diesel ce poate fi considerat noul rival al masinilor de tip hibrid cand vine vorba de eficienta consumului. Acest model vine cu un motor de 2.0 litri care ofera putere, o operare lina si cu emisii mai curate. A3 este atractiv si poate fi considerat un sedan perfect pentru mediul urban si nu numai.

Motorul diesel dezvolta 150 cai putere, cu 10 mai mult decat modelul anterior. Audi a facut si multe upgrade-uri interne ca sa arate ca motorul nu doar ca este mai bun pentru condus, este mai eficient si mai putin zgomotos.

Audi A3 TDI

Audi A3 TDI dispune si de un dublu ambreiaj automat care se comporta oarecum ca o cutie automata traditionala.

Totusi, cand sunteti pe modulul Sport, schimbarea de viteze se efectueaza mai rapid fata de alte cutii de viteze automate.

Pretul porneste de la $33.495 pentru varianta premium, iar in acest pret sunt incluse cateva dotari standard cum ar fi scaune de piele, panou solar si un sistem de siguranta numit Pre-Sense Basic. Pre-Sense detecteaza daca conducatorul efectueaza o manevra de urgenta pentru a evita un impact si pregateste vehiculul tensionand centurile de siguranta. Astfel, acest sistem tine pasagerii aliniati cu locurile lor, pentru ca celelalte sisteme de siguranta sa isi faca treaba correct. Pretul maxim al acestui model cu toate dotarile incluse ajunge undeva la $41.945 asta daca doriti chiar totul.

Cand esti la volan, realizezi ca nu va fi o experienta plictisitoare, chiar deloc. Audi spune ca TDI va ajunge de la 0 la 100km in 8.1 secunde. Destul de incet fata de celelalte modele A3, dar mult mai rapid fata de alte masini cu un consum de combustibil scazut.

A3 e o masina distractiva cand vine vorba sa fie condusa. Se simte usoara si confortabila, iar dotarea optionala cu cauciucuri de 18-inch ofera o aderenta foarte buna, in timp ce suspensia controleaza corpul bine. Asadar daca doriti o masina care sa consume putin, si care sa arate ca orice alt audi acesta e modelul pentru dumneavoastra.

Sa nu uitam ca veti conduce o masina care polueaza mai putin si care o sa scoata mai putini bani din portofelul dumneavoastra daca vorbim de un termen mai lung de timp.