Din ce in ce mai multi oameni nu mai schimba masina prea des, ci o pastreaza chiar si mai mult de 10 ani. Avand in vedere faptul ca pretul unei masini noi este de aproximativ 30.000 de euro in medie, decizia de a pastra vechea masina sau de achizitiona una la mana a doua, are sens din punct de vedere financiar.

Iata cativa pasi pe care ii puteti urma pentru a va mentine masina in siguranta, dar si pentru a le pastra valoarea si fiabilitatea!

Spalarea si detalierea vehiculului in mod regulat, il protejeaza de elementele naturii care ar putea dauna finisajului. O buna curatare a interiorului si a exteriorului masinii previne acumularea chimicalelor si a murdariei, reduce aparitia ruginei din cauza depunerilor de sare si asigura o vizibilitate adecvata necesara pentru condusul in conditii de siguranta.

Cand conduceti, fiti mereu in alerta si bazati-va pe simturi. Desi puteti fi familiarizat cu zgomotele pe care vehiculul le produce zilnic, orice zgomot nou, diferit sau suspect, poate indica o problema. Ascultati bine pentru a detecta sunete cum ar fi scartaitul, bazaitul sau fluieratul, toate acestea fiind semne ca masina incearca sa va transmita ceva. Mirosurile neplacute precum cel de cauciuc ars, ulei fierbinte, benzina, pot fi un semn al problemelor grave si potential costisitoare ale vehiculului. Cand auziti sau mirositi ceva neobisnuit, nu ignorati, ci duceti masina la un profesionist pentru a obtine o opinie informata cu privire la natura sunetului sau a mirosului.

Cheia pentru o masina care ruleaza bine este intretinerea regulata. Schimbul lichidelor, verificarea anvelopelor, schimbarea filtrelor si alte interventii de acest gen, vor ajuta la evitarea reparatiilor costisitoare si de lunga durata.

park4fly.ro

Un alt factor care ar putea proteja masina este acela de a o parca in locuri sigure. Daca aveti posibilitatea sa o tineti intr-un garaj, atunci veti scapa de multe probleme. Mai mult, daca plecati intr-o calatorie, ar fi intelept sa lasati masina intr-un loc cat mai sigur. Un astfel de loc este Park4fly, o parcare pe termen lung in Otopeni. Indiferent de motivul si durata de timp pentru care parasiti tara, puteti lasa masina in aceasta parcare langa aeroport Henri Coanda si veti avea parte de o sedere placuta, stiind ca masina este in siguranta. Mai mult, accesand Park4fly.ro puteti urmari live ce se intampla in parcare!