Un tip de tratament de care a beneficiat aproape orice pacient al unei clinici de stomatologie este tratamentul de canal sau, dupa cum mai este cunoscut acesta, scoaterea nervului la dinte.

Aceste proceduri reprezinta insa tratamente specifice unei anumite ramuri a medicinei dentare, denumita endodontie.

Astfel ca numarul pacientilor care au suferit diferite tratamente sau proceduri de endodontie in sector 6, in cadrul clinicii stomatologice Plaza Dent, este unul foarte mare.

In ce situatii sunt necesare serviciile de endodontie?

Pacientii trebuie sa stie ca endodontia este ramura stomatologiei care se adreseaza partii moi a dintelui, adica pulpei dentare sau nervul acestuia.

Prin urmare, principalele situatii in care este necesara o astfel de interventie a medicului dentist sunt cele in care pulpa dentara are de suferit, mai ales ca aceasta poate provoca dureri dentare puternice.

Endodontie in sector 6 | Urgente stomatologice din sector 6 | PlazaDent.ro

endodontie in sector 6

Tocmai acesta este si unul dintre principalele motive pentru care oamenii ajung la cabinetul de urgente stomatologice din sector 6, al clinicii Plaza Dent.

Desi nervul dintelui este eliminat, dintele isi pastreaza in continuare forma si functionalitate, fiind hranit de tesutul din jurul sau, dar fara a mai fi afectat de infectia respectiva, care reprezenta un pericol pentru intreaga cavitate orala.

In ce consta tratamentul endodontic?

Tratamentul endodontic sau de canal consta in indepartarea nervului si aplicarea unor tratamente pe canal, astfel incat orice urma a infectiei sa fie eliminata. Ulterior, acest canal este obturat cu un material special, care are rolul de a-l sigila, prevenind astfel reinfectarea dintelui.

Dupa cum se poate intui, un astfel de tratament presupune mai multe etape, astfel ca o singura sedinta la stomatolog nu este intotdeauna de ajuns pentru a rezolva acestea probleme dentare.

Drept urmare, pacientul poate fi nevoit sa se prezinte de mai multe ori in cabinetul medicului dentist de la PlazaDent.ro, pentru tratarea dintelui si eliminarea infectiei. Astfel se poate preveni extractia dentara, care va necesita si alte tratamente stomatologice, pentru restaurarea danturii.

In concluzie, tratamentele endodontice sunt necesare in multe situatii si pentru pacienti de toate varstele, fiind o metoda eficienta de tratament stomatologic.