Exista momente in viata in care din cauza unor accidente oamenii sunt nevoiti sa foloseasca un carucior rulant. Magazinul Ortopedic este frecvent ales in vederea achizitionarii unor astfel de dispozitive.

Toate scaunele cu rotile sunt realizate din materiale calitative si au preturi foarte bune. Ofertele pot fi analizate pe site-ul www.magazinulortopedic.ro. Tot in cadrul acestui magazin se poate gasi si o saltea antiescare.

Scaunul cu rotile este o parte importanta a vietii oricarei persoane cu dizabilitati, asa ca achizitionarea sa necesita o atentie deosebita.

Ce caracteristici ar trebui sa aiba un carucior rulant pentru a se adapta dizabilitatii unui om?

Dizabilitatea aduce cu sine o varietate de nevoi ca si optiunile din care se poate alege un scaun cu rotile. Scaunul devine o extensie a corpului, deci luarea in considerare a modului in care va fi folosit este esentiala. Cate ore din zi se va petrece in el?

Se va folosi doar pentru deplasari sau se vor face anumite activitati? Adaptarea scaunului la stilul de viata este importanta pentru a facilita functionarea zilnica, de exemplu, daca scaunul trebuie pliat zilnic, cel mai bine este sa se gaseasca un scaun care sa se manevreze foarte usor.

Important este si climatul locului in care va fi folosit scaunul, deoarece, daca zona presupune multa umezeala, caruciorul trebuie sa fie rezistent la oxidare. Asa ca, de preferat ar fi achizitionarea unui scaun din aluminiu. Pretul scaunelor realizate din acest material este de obicei putin mai mare decat cel al unui carucior din otel.

Carucior rulant | Saltea antiescare | MagazinulOrtopedic.ro

carucior rulant

Spatarul scaunului ar trebui sa fie adaptat nevoilor persoanei in cauza. Trebuie sa ofere sprijin si control posturii. Spre exemplu, o persoana cu un traumatism la nivelul maduvei spinarii poate avea nevoie de un anumit tip de spatar si poate si de o perna antiescare.

In concluzie, alegerea scaunului cu rotile potrivit pentru o persoana cu dizabilitati va influenta mobilitatea, confortul si calitatea vietii sale, deci este important sa se ofere timp pentru a se putea cerceta toate caracteristicile importante ale acestuia. Optiunile sunt multe, deci important este sa se ia in considerare nevoia si bugetul.