Una dintre cele mai des intalnite complicatii dentare sau urgente stomatologice din sector 6, Bucuresti, conform medicilor din clinica Plaza Dent este reprezentata de carii.

Ce sunt cariile?

Cariile au aspectul unei mici deschideri in dinte, ori chiar a unei gauri atunci cand situatia s-a agravat. Se formeaza pe suprafata dintelui, din cauze diverse, cum ar fi consumul de bauturi acidulate si zahar in exces sau o igiena dentara necorespunzatoare.

Cel mai des, cariile ii afecteaza pe copii si adolescenti, insa si adultii pot suferi astfel de afectiuni dentare. Cele mai problematice carii devin acelea netratate la timp, care isi maresc dimensiunea, afectand dintii in profunzime. Consecintele sunt destul de grave pentru dantura si durerile devin la un moment dat insuportabile.

Asa cum se intampla de fiecare data, preventia este cheia si in ceea ce priveste cariile. De aceea, oamenii ar trebui sa viziteze clinica Plaza Dent din sector 6, Bucuresti, fara a avea neaparat o problema dentara: pentru verificari si detartraj. De asemenea, ceea ce conteaza enorm pentru o dantura sanatoasa este igiena pe care oamenii o asigura acasa: periajul trebuie executat corect, cu ata dentara si o periuta de dinti de calitate.

Semne care trimit oamenii la clinica de urgente stomatologice pentru tratarea cariilor

In functie de cat de mult s-a extins caria, semnele pot varia. O carie poate sa nu dea niciun fel de semn atunci cand apare, provocand dureri insuportabile cand situatia se agraveaza. De aceea, programarile stomatologice frecvente pe site-ul PlazaDent.ro sunt solutia: medicii vor identifica problemele dentare inca de la inceput, pentru a prevenii situatiile de urgenta, durerile, semnele de pe dinti si altele asemenea. Principalele simptome care ar trebui sa ingrijoreze sunt urmatoarele:

Urgente stomatologice din sector 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro

urgente stomatologice din sector 6

  • Sensibilitate dentara;
  • Semne pe dinti: denivelari, gauri sau pete;
  • Durere la nivelul dintilor care aparent, nu are niciun factor declansator.

Complicatiile cariilor dentare

Cariile apar initial din cauza alimentatiei cu mult zahar in compozitie, ori din cauza unei igiene precare. In acest fel, se formeaza tartrul pe dinti, iar complicatiile pot fi urmatoarele:

  • deteriorarea aspectului danturii;
  • pacientii sunt nevoiti sa apeleze la tehnici de extractii dentare;
  • umflarea gingiilor;
  • durere insuportabila.