Iepurii si hamsterii sunt animale frecvent adoptate de catre oameni. Daca aceste mici animale placute si simpatice sunt adorabile si necesita putina ingrijire, este totusi necesar ca stapanii sa fie foarte vigilenti, deoarece sunt atrase in mod natural de plante. Asadar, multe plante interioare si exterioare sunt otravitoare. In timp ce unele provoaca iritare digestiva severa si diaree, altele pot fi fatale si pot ucide micul tovaras in cateva ore.

  • Adonis : aceasta planta de gradina este periculoasa in intregime. Animalul care a ingerat-o prezinta simptome de tulburari digestive, probleme cardiace si probleme la rinichi.
  • Aloe : aceasta planta de casa atrage iepurii si rozatoarele. Din pacate, sucul continut in frunzele sale este foarte toxic si purgativ. Animalul care il consuma sufera de diaree puternica sangeroasa si urineaza abundent.
  • Anemona : aceasta planta din aer liber, care poate creste uneori salbatic, este complet otravitoare. Extrem de iritanta, provoaca varsaturi si diaree. Animalul care o consuma trebuie vazut de urgenta de catre medicul veterinar, deoarece poate suferi de paralizie respiratorie si leziuni renale ireversibile.
  • Buxus : acest arbust prezinta un pericol in ceea ce priveste frunzele si semintele sale. Provoaca varsaturi, convulsii, hipotermie si paralizie. De obicei, animalul care il ingereaza sfarseste in coma.
  • Caprifoi : boabele si frunzele acestui arbust sunt mortale atunci cand sunt ingerate. Animalul sufera de varsaturi, diaree severa si tahicardie inainte de a cadea in coma si de a muri.
  • Brandusa de toamna : aceasta intreaga planta de gradina reprezinta un pericol pentru iepuri si hamsteri. Animalul care il consuma sufera de o iritatie grava a sistemului digestiv. El incepe sa saliveze profund si dezvolta afectiuni cardiace si nervoase pana la paralizie. Moartea este aproape sistematica, dar poate aparea pana la 10 zile dupa ingestie.
  • Iedera : frunzele si fructele acestei plante cataratoare sunt otravitoare si provoaca iritatii ale pielii si tulburari digestive. Animalul poate cadea in coma, incapabil sa respire poate muri.