Din dorinta de a oferi unui public cat mai larg acces la carti interesante, Printrecarti.ro cauta sa cumpere titluri deosebite si bine intretinute de la toti cei care vor sa-si elibereze bibliotecile. Varianta unui anticariat de carti este excelenta, intrucat vine in sprijinul celor care nu isi permit sa investeasca in titlurile noi si costisitoare din librarii. In acelasi timp, cartile la mana a doua arata impecabil si merita sa fie descoperite de cat mai multe persoane!

Cine poate vinde carti catre un anticariat?

Pentru inceput, foarte important de mentionat este faptul ca toate persoanele care au acasa carti pe care le-au savurat deja si de care nu mai au nevoie pot apela la un anticariat, pentru a le vinde. In acest fel, iubitorii de lectura se asigura ca titlurile lor vor ajunge pe maini bune, in posesia altor oameni care adora sa se bucure de citit. Esential este, insa ca toate cartile sa arate cat de bine cu putinta: sa aiba copertile intr-o stare buna, scrisul sa fie unul lizibil, iar paginile sa poata fi citite fara probleme.

Anticariat de carti | PrintreCarti.ro

anticariat de carti

Cum vinzi catre un anticariat de carti?

In ceea ce priveste procedura de a vinde cartile la mana a doua, primul pas pe care trebuie sa il faca persoanele interesate este acela de a-si sorta titlurile in functie de starea in care se afla si in functie de cartile de care sunt dispuse sa se desparta. Ulterior, daca este vorba despre o cantitate semnificativa de carti, reprezentantii anticariatului se deplaseaza acasa la clienti, acolo unde se ocupa de evaluarea fiecarui titlu in parte.

Care sunt elementele esentiale pentru evaluarea cartilor?

Cat despre modul in care se face evaluarea volumelor de catre un anticariat de carti, starea in care se prezinta titlurile este foarte importanta. De exemplu, copertile trebuie sa nu aiba semne de uzura profunde, paginile trebuie sa fie curate, iar scrisul usor de citit. Mai mult, reprezentantii anticariatului iau in considerare si anul publicarii, precum si numarul de carti pe care urmeaza sa le achizitioneze!