Semineul cu bioetanol a crescut in ultimii ani. Practic, fara intretinere, estetic, este solutia ideala pentru cei care doresc sa se bucure de avantajele unui semineu.

Ce este un semineu cu bioetanol?

Un semineu cu bioetanol este o metoda de incalzire care functioneaza diferit fata de un semineu conventional sau o soba, dar este similara ambelor. Semineul cu etanol nu are fum, dar are nevoie de „combustibil” pentru a functiona. Acest combustibil este etanolul, numit si alcool etilic sau bioetanol.

Este un lichid incolor care se transforma usor in vapori si este inflamabil. Bioetanolul este considerat un biocombustibil, adica un combustibil alternativ obtinut din materiile prime de origine vegetala, animala sau deseuri. Functionarea unui semineu cu etanol se bazeaza pe principiul unui arzator asociat cu combustibilul care este etanol.

Avantajele semineului cu etanol

Semineul cu etanol le permite proprietarilor sa se bucure de convivialitatea si caldura unui foc fara inconvenientele semineului clasic. Intr-adevar, acesta nu necesita nicio lucrare importanta pentru instalarea sa, nici lemn, nici fum, nici maturat. Semineul cu etanol produce flacari reale, dar nu provoaca praf, cenusa si funingine.

Mobilitatea sa

Deoarece semineul cu etanol nu emana fum, este 100% mobil. Poate fi suspendat la fel de usor de un perete pe cat poate fi incorporat, asezat pe pamant sau pe o masa, atata timp cat suportul este stabil. Poate fi mutat si dintr-o camera in alta, dupa bunul plac.

Estetica sa

Semineul cu etanol este un element decorativ al casei la propriu. Adesea elegant se potriveste perfect tuturor stilurilor. Exista, de asemenea, in multe culori. Semineul cu etanol este adesea denumit semineu decorativ destinat crearii unei atmosfere.

Dezavantajele semineului cu etanol

Semineul cu etanol nu are doar avantaje. Pentru a evita pe cat posibilele inconveniente cu acest tip de semineu, este recomandat ca doritorii sa ceara sfatul profesionistilor autorizati.

Ineficace

Spre deosebire de un semineu traditional, semineul cu etanol incalzeste mai putin sau deloc. Asadar, nu este destinat sa inlocuiasca un alt mod de incalzire.

Scump de utilizat

Combustibilul pentru un semineu cu etanol reprezinta un cost considerabil: costa de pana la sase ori mai scump decat lemnul folosit pentru un semineu conventional. Cei interesati trebuie sa stie ca au nevoie de aproximativ 25 cl de etanol pe ora de utilizare – deci factura poate creste rapid.