Exista multe metode pentru infrumusetarea unei gradini – una dintre acestea, foarte populara este confectionarea jardinierelor din obiecte reciclate pentru plasarea plantelor intr-un mod foarte original.

Plantele dintr-o casa sunt benefice pentru sanatate, deoarece purifica aerul si transmit pace, armonie, chiar imbunatatesc starea de spirit si, desigur, decoreaza. Dar daca exista si o gradina sau o terasa in curte, a avea plante devine esential.

Pentru a crea o atmosfera relaxanta trebuie doar putina imaginatie si poate ceva de lucru pentru a putea transforma un obiect aparent nefolositor, intr-o jardiniera originala pentru gradina.

De exemplu, pentru a crea o astfel de jardiniera se poate folosi orice lucru care nu mai ofera functia principala.

  • Banca pentru gradina

Asadar, se poate crea o jardiniera dintr-o o banca de lemn reciclata. Daca exista acasa o banca veche sau in uz si se doreste sa i se ofere o a doua viata, aceasta idee este perfecta.

  • Jardiniera din cada pentru gradina

Reciclarea unei cazi vechi sau deteriorate este intotdeauna interesanta, deoarece linia sa este atat de frumoasa incat se poate potrivi in orice curte.

  • Ghivece de flori din beton

Aceste ghivece deosebite pot fi realizate cu blocuri de beton care sunt utilizate pentru constructii. Va fi un efect vizual foarte frumos.

  • Ghete vechi ca ghivece de flori

Da, jardinierele pot fi facute si cu ajutorul ghetelor vechi. Vizitatorii vor fi fascinati de aceasta idee.

  • Anvelope ca jardiniere pentru gradina

Anvelopele reciclate se pot folosi ca jardiniere pentru gradina. Daca trebuie schimbate rotile masinii sau exista niste anvelope vechi si inutile, o modalitate buna de a le refolosi este crearea de ghivece cu ele. Se poate da o mana de vopsea vesela ce va da un efect proaspat gradinii.

Dupa cum se poate vedea, orice obiect nefolosit, fie el mare sau mic, vechi sau nou, din lemn, metal sau plastic, poate deveni o jardiniera originala pentru gradina