Aceste trasee montane sunt considerate a fi unele dintre cele mai periculoase si dificile drumetii, nu numai din Asia, ci din intreaga lume.

Asia este un continent vast, care ofera unele dintre cele mai incredibile culmi si privelisti din lume. Cu Himalaya la nord de India, Tian Shan in Asia Centrala si Muntii Zagros din Iran, lanturile muntoase din Asia sunt legendare.

  • Muntele Fansipan-Vietnam

Muntele Fansipan, cel mai inalt munte din Vietnam, a cunoscut o crestere a turismului si, prin urmare, a infrastructurii. Cu toate acestea, exista multe alte optiuni de trasee mai dificile pe care turistii le pot parcurge, daca doresc putina adrenalina. Aici se fac excursii de 1-4 zile, in functie de preferintele si de nivelul de rezistenta fizica. Traseul Sin Chai este cel mai aventuros si dureaza 2-3 zile.

  • Muntele Hua Shin, China

Acest traseu este considerat cel mai periculos din lume, datorita mersului pe niste scanduri construite in mod rustic. Aceste scanduri ii vor conduce pe drumeti in jurul unor stanci abrupte, care cu siguranta le vor da fiori reci. Muntele Hua Shin este unul dintre cei 5 munti sacri din China, situat in apropierea orasului Xi’an. Muntele are 5 varfuri, iar drumetia dureaza 5-7 ore.

  • Muntele Rinjani, Indonezia

Muntele Rinjani este al doilea vulcan activ cel mai inalt din Indonezia si ofera o drumetie innebunitoare pentru 2-4 zile. Se porneste de la Senaru si se va urca aproximativ 2000 de metri intr-o singura zi. In a treia zi, se vor urca 1000 de metri in 3 ore, pe un teren nisipos – fiind insa destul de dificil.

  • Oku-Hotaka spre Nishi-Hotaka Traverse, Japonia

Acesta este cel mai periculos traseu al Japoniei avand numeroase pante. Traversarea are o lungime de 3 kilometri si poate dura cateva ore pentru a trece, din cauza terenului. Drumul dureaza de obicei 2 zile si 1 noapte – fiind destul de greu de traversat, chiar si pentru cei mai experimentati drumeti.