Elveto Dent, o clinica stomatologica din sector 2 explica de ce vizitele la stomatolog, chiar si atunci cand pe pacient nu il doare nimic, sunt foarte importante pentru o sanatate optima a cavitatii bucale.

Un control dentar regulat este important, deoarece ajuta pacientii sa isi mentina dintii si gingiile sanatoase. Ar trebui ca fiecare persoana sa se prezinte la stomatolog cel putin o data la 6 luni sau conform recomandarilor medicului specialist.

Ce se intampla in timpul vizitei la clinica stomatologica din sector 2?

La controlul stomatologic, profesionistul va verifica in primul rand daca exista carii. Se pot face radiografii pentru a detecta cariile dintre dinti. Examenul va include, de asemenea, o verificare a placii si a tartrului pe dinti. Placa este un strat transparent si lipicios de bacterii. Daca nu este indepartat, se poate intari si va deveni tartru.

Acesta nu poate fi indepartat cu periaj si ata dentara. Daca placa si tartrul se acumuleaza pe dinti, acestea pot provoca boli ale cavitatii bucale. De aceea, specialistii de la cabinetul stomatologic Iancului recomanda vizitele periodice la stomatolog.

Ulterior, se verifica gingiile. Acest lucru se va face cu un instrument special pentru a masura adancimea spatiilor dintre dinti si gingii. Cu gingii sanatoase, spatiile sunt superficiale. Cand pacientii au boli ale gingiilor, spatiile pot deveni mai adanci.

Cabinet stomatologic Iancului | Clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

De asemenea, controlul trebuie sa includa o examinare atenta a limbii, gatului, fetei si capului. Aceasta are loc pentru a cauta orice semne de probleme – umflaturi, roseata sau posibile semne de cancer.

Dintii vor fi, de asemenea, curatati si periati profesional. Periajul si folosirea atei dentare ajuta la curatarea placii de pe dinti, dar nu se poate indeparta tartrul acasa. In timpul curatarii, medicul dentist va folosi instrumente speciale pentru a indeparta tartrul.

Pe site-ul Elveto-Dent.ro pacientii pot sa se programeze pentru vizite periodice si pot intra in legatura cu specialistii pentru a expune problemele cu care se confrunta, pot stabili intalniri si pot solicita recomandari de tratamente de la specialistii clinicii, care vor fi mereu gata sa ofere ajutor.