Pastele par usor de gatit, chiar si pentru cele mai neexperimentate persoane in bucatarie. Insa daca nu sunteti atenti sau nu respectati anumite reguli, riscati sa transformati o cina usoara intr-un adevarat dezastru. Deci care sunt secretele pastelor perfecte?

Secretele pastelor

  1. Folositi o cratita mare si inalta. Intotdeauna gatiti pastele intr-o cratita suficient de mare, indiferent de cantitatea pe care o faceti.
  2. Utilizati multa apa. Pastele ar trebui sa inoate liber in oala. Recomandat este sa umleti cratita peste trei sferturi cu apa rece. In general, apa rece de la robinet are un gust mai bun decat apa calda, deoarece aceasta din urma preia mai multe reziduuri din conducte.
  3. Puneti foarte multa sare. Dupa ce se pune apa la fiert se adauga sarea: o lingura de sare pentru fiecare litru de apa. Pentru a nu avea parte de un usor gust metalic, adaugati sarea dupa fierbere sau folositi sare de mare. Nu puneti ulei in apa, desi probabil ati auzit ca acest lucru previne lipirea lor. De fapt, uleiul nu ajuta cu aboslut nimic.
  4. Dupa ce puneti sarea, mai dati apa in fiert o data. Apoi adaugati pastele si amestecati-le imediat si dati-le in fiert inca o data. S-ar putea sa fie nevoie sa acoperiti cratita pe jumatatea pentru a putea ajunge la fierbere, insa ridicati capacul de indata ce procesul incepe, pentru a evita inmuierea pastelor. De asemenea, nu lasati pastele sa fiarba la foc mic, deoarce acestea se vor inmuia prea tare si se vor destrama. Nu uitati sa respectati si timpii inscriptionati pe ambalaje.
  5. Niciodata nu clatiti pastele fierte cu apa rece, cu exceptia cazului in care le utilizati pentru o salata rece. Amidonul ramas pe suprafata pastelor le ajuta sa se amestece cu sosul si le pastreaza aroma. Tot ce trebuie sa faceti este sa le scurgeti printr-o strecuratoare speciala.
  6. Amestecati apoi pastele cu sosul intr-o tigaie, pentru a se inchega mai bine. Aveti grija insa sa nu le lasati prea mult in tigaie, deoarece riscati sa le stricati.

Din cate puteti observa, nu este deloc greu sa gatesti paste, insa este si foarte usor sa le poti strica. Nu uitati ca atunci cand pregatiti acest fel de mancare sa nu faceti risipa. Foarte multe persoana au tendinta sa puna mai multe paste decat este necesar, deoarece ele par a fi mai putine atunci cand sunt negatite si uscate.