Probabil una dintre cele mai mari probleme ale omenirii este respiratia urat mirositoare. Aceasta ne poate cauza probleme mai ales daca suntem inconjurati de alti oameni. Nimanui nu-i place sa-i vorbeasca altcineva de aproape caruia ii miroase neplacut respiratia. Problema cea mare este ca acest lucru ni se poate intampla chiar si noua, insa pentru a preintampina o astfel de situatie , ar trebui sa stim ce trebuie facut in acest sens. Insa, ca sa stim ce este de facut, trebuie ca mai intai sa stim cauzele pentru care respiratia urat mirositoare apare.

Clinica Stomatologica Bucuresti

Numita si halitoza, respiratia urat mirositoare, este, in general, cauzata de o igiena orala precara. Chiar daca lipsa igienei este cauza principala pentru care aceasta apare, ea poate sa fie cauzata si de probleme medicale, cum ar fi afectiuni ale ficatului sau ale rinichilor, dar si gingii bolnave.

Probabil ca am observat pana acum ca respiratia urat mirositoare are tendinta sa-si faca simtita prezenta mai ales dimineata, astfel ca in timpul noptii, bacteriile au suficient timp sa se dezvolte, motivul fiind saliva in cantitate redusa de pe timpul noptii dar si deshidratarea generala a corpului. De asemenea, o alta cauza pentru care respiratia poate sa miroasa urat este dieta pe care o urmezi. Sunt anumite alimente care sunt, pur si simplu, inamice ale unei repiratii placute si fresh. Cel mai bun exemplu in acest sens este usturoiul, insa acesta nu este singurul exemplu, desigur.

Ce trebuie sa facem ca sa avem o respiratie fresh?

  1. Bea apa din abundenta!

Desigur ca bautul apei este sanatos din foarte multe puncte de vedere, insa unul dintre cele mai importante aspecte se refera la faptul ca orificiul nostru bucal va ramane hidratat pe toata perioada zilei, astfel incat, va ramane si fresh. Daca este posibil acest lucru, faceti si multe gargare cu apa.

  1. Bea suc proaspat de lamaie!

Detoxifierea organismului este foarte importanta, astfel ca sucul de lamaie va fi un bun ajutator in acest sens.

  1. Alege o pasta de dinti care sa fie pe masura necesitatilor tale!

Intrucat trebuie sa te speli pe dinti destul de des pentru a mentine igiena orala la locul ei, ai grija ca pasta de dinti sa fie una de calitate, insa si una care sa iti faca placere sa o folosesti, intrucat va trebui sa dezvolti o relatie speciala cu aceasta.

  1. Renunta la alimentele si la bauturile cu arome puternice!

Desigur, acestea sunt, de obicei, cele mai gustoase, insa daca o respiratie placuta este foarte importanta pentru noi, vom renunta la acestea, macar in perioadele in care trebuie sa socializam excesiv.

Daca ai nevoie de un control stomatologic poti intra pe site-ul Velvetdental.ro sa-ti faci o programare. Aceasta clinica este una dintre cele mai performante clinici stomatologice la nivel european , prin calitatea actului medical si detine aparatura avansata pentru orice interventie stomatologica de la o simpla radiologie dentara pana la endodontie la microscop.