Cum sa-ti faci bagajul cand pleci intr-un city break?

Pregatirea bagajului este foarte importanta pentru cei care urmeaza sa se bucure de un city break. Avand in vedere ca, de cele mai multe ori, concediile scurte, de doar 2-3 zile sunt cele in care oamenii pleaca de cele mai multe ori cu avion, este important sa se tina cont de sfaturi practice pentru realizarea bagajelor. In randurile ce urmeaza, turistii pot descoperi cum sa impacheteze doar strictul necesar, astfel incat sa nu mai plateasca pentru bagaje de cala!

O triere riguroasa a lucrurilor necesare

Avand in vedere ca city break-urile nu dureaza mai mult de 2-3 zile, calatorii trebuie sa se gandeasca la faptul ca nu vor avea nevoie de foarte multe haine, indiferent de cat de mult si-ar dori sa impacheteze jumatate din dulap. Este suficient sa isi ia cu ei 2-3 bluze, 2 perechi de pantaloni, cateva perechi de sosete, dar si lenjerie intima de schimb. Daca anotimpul este unul racoros, atunci in bagaj se poate pune si un pullover. Cat despre obiectele pentru igiena personala, ele trebuie sa fie de dimensiuni mici, astfel incat sa fie acceptate in avion. Potrivit politicilor aeriene, lotiunile, cremele si parfumurile trebuie sa fie mai mici de 100 ml.

Pregatirea bagajul din timp

Ideal este ca turistii sa isi pregateasca bagajul din timp, pentru ca inainte de plecare sa se poata concentra pe alte lucruri. Mai mult, atunci cand se gandesc la ce isi doresc sa ia cu ei in city break, incepand cu cel putin cateva zile inainte de plecare, oamenii au posibilitatea de a-si spala piesele vestimentare preferate, astfel incat atunci cand ele sunt necesare, sa fie complet uscate.

Verificarea dimensiunilor bagajului

In functie de compania aeriana aleasa, turistii trebuie sa aiba grija ca bagajele lor sa aiba anumite dimensiuni. In general, acestea sunt mentionate pe site-urile companiilor aeriene, dar si in e-mailul cu biletul de avion. Bagajele pot fi foarte usor masurate acasa, dar si cantarite, astfel incat sa nu depaseasca greutatea acceptata in avion. Cu ajutorul acestor trucuri, calatorii se pot feri de situatia in care trebuie sa plateasca o taxa suplimentara pentru ca nu au respectat conditiile impuse de companiile aeriene!