Desigur, nimeni nu-și dorește să fie implicat într-un accident rutier. Cu toate acestea, realitatea este că, vrem – nu vrem, suntem permanent expuși riscului, iar acesta lovește de obicei când ne e lumea mai dragă. Știm cu toții vorba plină de înțelepciune : speră la ce-i mai bine, dar pregătește-te pentru ce-i mai rău. Ideal este să nu fim luați prin surprindere de nicio situație apărută în trafic, de aceea este absolut necesar să știm cum se procedează în caz de accident.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne păstrăm calmul. Nu ajungem nicăieri dacă ne pierdem cu firea, ci tot ceea ce vom reuși este să înrăutățim situația. Apoi, trebuie să ne asigurăm că nu există vătămări de persoane. Dacă însă există, poziția mașinilor nu trebuie modificată, ci trebuie apelat imediat numărul de telefon 112. Dacă însă accidentul a fost ușor, trebuie să decidem de comun acord cu celălalt șofer implicat cui aparține vina. După ce ne-am pus de acord, vom trece la completarea formularului de constatare amiabilă. Prima dată trebuie adunate datele martorilor la accident și completate folosind majuscule în câmpul cu numărul 5, aflat în zona din dreapta sus a formularului.

Apoi, treceți la completarea unuia dintre câmpurile Vehicul A sau Vehicul B și dați-i celuilalt șofer să completeze câmpul rămas liber. Verificați cu atenție reciproc datele completate, pentru a evita greșelile. Acestea pot mânca ulterior mult timp, atunci când veți prezenta mașina companiei de asigurări. După ce aceste câmpuri au fost completate, realizați schița accidentului. Aceasta trebuie să fie trasată de un singur șofer, de comun acord cu celălalt.

În final, opriți doar unul dintre exemplare, oferindu-i-l pe celălalt celuilalt șofer implicat (formularul are două pagini autocopiative). După ce ați terminat procedurile însă, este posibil să realizați că mașina pe care o conduceți nu se mai poate deplasa singură, caz în care veți dori să apelați la o companie de tractari auto Bucuresti. Numai că, în acele momente, va fi greu să găsiți o astfel de firmă, de aceea este indicat să aveți din timp salvat un contact care să vă ajute la tractare masina. Iar locul unde veți găsi seriozitate, promptitudine și prețuri mici, în cel mai convenabil pachet, este Tractări.ro.