Curatarea saltelei cu spuma de memorie nu este usoara. Este important ca aceasta sa fie curatata corect, fara a-i fi distruse proprietatile. Exista mai multe riscuri implicate in curatarea unei astfel de saltele, motiv pentru care niste sfaturi sunt de bun augur!

Inainte de a curata ceva, orice, inclusiv vase, sticla, tesaturi sau saltele, trebuie sa intelegeti ce anume sa faceti si ce nu aveti voie sa faceti. Unei saltele cu spuma de memorie nu-i fac bine lichidele. Orice lichid folosit la curatarea acestui tip de saltele trebuie pulverizat in strat cat mai subtire. Sub nicio forma nu este indicata folosirea unui burete umed pentru curatarea saltelei cu spuma, indiferent de pata care trebuie indepartata.

Salteaua este suprafata cea mai buna pentru dormit. Corpul elimina in jur de 40.000 de celule moarte de la nivelul pielii in fiecare ora. Daca dormiti, in medie, 8 ore in fiecare noapte, atunci in fiecare luna veti elimina circa 9.6 milione de celule ale pielii. Aceste celule sunt hrana potrivita pentru acarieni, micile organisme care se reproduc si mor in interiorul saltelei.

Acarienii de praf nu pot musca, dar pot deveni alergici prin fecalele lor, deoarece acestea contin proteine la care multi oameni pot deveni alergici. Expunerea poate duce la mancarimi oculare, rinita, iar daca aveti astm, atunci acestia pot reprezenta o amenintare serioasa pentru sanatatea dumneavoastra.

Curatarea cu ajutorul aspiratorului este o buna metoda de curatare regulata. Saptamanal sau la fiecare doua saptamani ar fi suficient pentru a scadea populatia de acarieni, dar si cantitatea de piele moarta de pe suprafata saltelei.

Curatare saltele la domiciliu | CuratamPeLoc.ro

In momentul de fata exista o multime de metode de curatare a tuturor tipurilor de saltele. Daca saltelele tipice pot fi curatate cu diverse tipuri de detergenti, solizi sau lichizi, cele din spuma sunt mai capricioase si necesita o atentie deosebita. Asa se face ca firmele care presteaza servicii de curatenie la domiciliu trebuie sa-si actualizeze in permanenta detergentii, ustensilele si modul de lucru. O astfel de companie este Curatam Pe Loc, care ofera clientilor servicii de curatare saltele la domiciliu si nu numai. Oricand aveti nevoie de curatare fotolii, scaune, covoare, saltele sau curatare canapele in Bucuresti, puteti accesa curatampeloc.ro pentru a va programa la o sesiune de curatenie!