Ritmul de crestere a schimbarilor in tehnologie si comportamentul consumatorilor lasa multi comercianti cu amanuntul uimiti si confuzi. Care sunt aceste tehnologii noi despre care se aude tot mai des si este intr-adevar nevoie de ele in magazine? Iata cativa dintre cei mai utilizati termeni tehnici in domeniul vanzarilor!

Sistemul POS (Point Of Sale) este o combinatie de programe software si hardware utilizate pentru a gestiona vanzarile, a inchide tranzactiile si a simplifica operatiunile de vanzare cu amanuntul. POS-ul este potrivit pentru imbunatatirea serviciului pentru clienti deoarece creste viteza de lucru, face inventarul, rapoarte si diverse alta operatiuni intr-o maniera foarte eficienta. Un sistem POS nu este optional pentru un comerciant care se respecta!

Punctul de vanzare mobil sau mPOS-ul este un dispozitiv fara fir, de obicei o tableta sau un smartphone care efectueaza functiile unui sistem fix de inregistrare POS. Aceasta metoda mobila de  inregistrare le permite comerciantilor sa aduca punctul de vanzare langa consumator, in loc sa solicite clientului sa mearga la statia POS. Datorita acestui produs revolutionar, numarul produselor pe care clientul le cumpara a crescut.

Click and collect este o metoda de cumparaturi care permite clientilor sa comande online produsele dorite si apoi sa le ridice dintr-un magazin fizic. Exista motive foarte bune pentru a implementa o asemenea posibilitate de cumparare. In primul rand, permite clientilor sa faca achizitii in ritmul propriu, fara sa astepte livrarea la domiciliu. In conformitate cu cercetarile din domeniu, clientii care merg sa ridice comanda plasata, fac si achizitii neplanificate, ceea ce reprezinta un castig pentru comerciant.

comerciant

Fii un comerciant de succes cu AttoSoft!

Acestea, dar si alte multe optiuni care stau la indemana comerciantilor, pot creste vanzarile prin simplificarea modalitatii de a vinde. Pe langa softuri si programe, un magazin fizic care isi respecta clientii, in functie de destinatia sa, va fi dotat cu cantare electronice comerciale, case de marcat, scanere si imprimante de buna calitate. Pentru oricine doreste, AttoSoft sta la dispozitie cu servicii de consultanta, implementare si mentenanta pentru puncte de vanzare POS, cantare, case de marcat in Galati si Bucuresti, dar si diverse softuri de vanzare. Pe site-ul Casedemarcat.eu puteti gasi informatii complete in acest sens!