Dieta keto este un plan alimentar care se concentreaza pe alimentele care furnizeaza o multime de grasimi sanatoase, cantitati adecvate de proteine ​​si foarte putini carbohidrati. Scopul este de a obtine mai multe calorii din grasimi decat din carbohidrati.

Dieta functioneaza prin epuizarea rezervelor sale de zahar din organism. Ca urmare, va incepe sa descompuna grasimile pentru energie. Acest lucru duce la producerea de molecule numite cetone pe care organismul le foloseste pentru combustibil. Atunci cand corpul arde grasimi, poate duce si la scaderea in greutate.

  • Sprijina pierderea in greutate

Dieta keto poate ajuta o persoana sa piarda in greutate. Poate contribui la promovarea pierderii in greutate in mai multe moduri, inclusiv cresterea metabolismului si reducerea poftei de mancare.

Dietele ketogenice constau in alimente care satura o persoana si pot reduce hormonii care stimuleaza foamea. Din aceste motive, urmarea unei diete keto poate reduce pofta de mancare si poate favoriza pierderea in greutate.

  • Imbunatateste acneea

Acneea are mai multe cauze diferite si poate avea legaturi cu dieta si glicemia la unii oameni. Consumul unei diete bogate in glucide procesate si rafinate poate modifica echilibrul bacteriilor intestinale si poate determina cresterea si scaderea semnificativa a zaharului din sange, ambele putand afecta negativ sanatatea pielii.

Potrivit unui studiu, prin scaderea aportului de carbohidrati, o dieta ketogenica ar putea reduce simptomele acneei la unii oameni.

  • Poate imbunatati sanatatea inimii

Cand o persoana urmeaza dieta ketogenica, este important sa aleaga alimente sanatoase. Unele dovezi arata ca consumul de grasimi sanatoase, cum ar fi avocado in loc de grasimi mai putin sanatoase, cum ar fi carnea de porc, poate ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii prin reducerea colesterolului.

Nivelurile ridicate de colesterol pot creste riscul bolilor cardiovasculare. Prin urmare, efectul reducator al dietei keto asupra colesterolului poate reduce riscul unei complicatii cardiace.

  • Poate proteja functia creierului

Unele studii, sugereaza ca cetonele care genereaza in timpul dietei keto ofera beneficii neuroprotectoare, ceea ce inseamna ca pot intari si proteja creierul si celulele nervoase. Din acest motiv, o dieta keto poate ajuta o persoana sa previna sau sa gestioneze afectiuni precum boala Alzheimer.