Omegacore este un produs oferit de compania Moller’s si este capsula cu cea mai mare concentratie de Omega 3 naturali – acizi grasi polinesaturati foarte utili pentru un organism sanatos. Produsul ajuta sistemul cardiovascular si mentine nivelul normal de trigliceride. Colesterolul este redus pana la o valoare optima si astfel sunt reduse efectele sale negative asupra organismului.

Omega 3 este natural si se gaseste sub forma de trigliceride, fiind obtinut din ulei de peste. Este un ajutor considerabil pentru sistemul cardiovascular prin mentinerea concentratiei optime de trigliceride.

Acizii grasi Omega 3 ofera nenumarate beneficii si studiile au dovedit ca pe langa prevenirea bolilor de inima acestia pot proteja si contra depresiei, cancerului, dementei sau artritei. Omega 3 lupta contra afectiunilor si reduc inflamatiile existente in organism la nivleul vaselor de sange si articulatiilor, contribuind la o stare generala buna.

Omega 3 sunt unele dintre cele mai importante substante nutritive pentru organismul uman. Nu numai ca acesti acizi grasi au un rol antiinflamator important, ci alcatuiesc unele dintre cele mai importante structuri ale corpului, cum ar fi creierul si sistemul nervos. Nu se obtin suficienti acizi grasi din dieta creste riscul de multe boli cronice.

Acizii grasi Omega 3 au in compozitie DHA si EPA – cei doi acizi grasi care contribuie in mod eficient la buna functionare a inimii. In mod natural, EPA si DHA deriva din produsele din carne, lapte, alge, peste si produse din carne. EPA si DHA pot fi sintetizate in organism de la ALA, totusi acesta este un proces foarte ineficient si poate duce la excesul de stres asupra ficatului. ALA deriva din surse de plante cu Omega 3, cum ar fi plantele verzi, inul, chia, canepa, semintele de dovleac si nucile.

Efectul benefic se va obtine in urma unui consum zilnic de 250 mg de DHA si EPA, iar aceasta cantitate se obtine cel mai bine din suplimente pentru ca este complicat sa se mentina permanent o dieta cu un aport atat de mare de acizi grasi.