Fatetele dentare pot transforma un zambet inestetic intr-unul care generaza admiratie. Iata ce trebuie sa stiti despre procedura de aplicare a fatetelor dentare, astfel inca sa solicitati fara teama un asemenea tratament!

Un zambet reusit este o colaborare intre stomatolog, tehnician dentar si pacient. Deci, primul pas este acela de a va dori sa schimbati ceva cu privire la zambetul dumneavoastra. Ar trebui sa discutati cu un specialist nu numai despre problemele pe care doriti sa le corectati, ci si despre zambetul pe care doriti sa-l aveti.

Frumusetea este foarte subiectiva, deci dorintele si standardele sunt foarte importante. De exemplu, unii oameni vor niste dinti care sa para naturali, in timp ce altii doresc niste dinti de un alb stralucitor. Este foarte important ca medicul sa cunoaca asteptarile pacientilor pentru a sti cum a actioneze.

Un pas foarte important este acela in care medicul creaza si aplica niste fatete dentare de proba pentru a verifica, in cele mai mici detalii, ce se potriveste si ce ar mai trebui modificat. In momentul in care sunteti multumit de rezultat, dintii dumneavoastra vor intra intr-un proces de pregatire pentru aplicarea definitiva a fatetelor dentare.

Odata ce dintii sunt pregatiti, se va lua amprenta acestora care va fi trimisa la un laborator de tehnica dentara, unde tehnicienii o vor folosi pentru a crea fatetele in functie de noua forma a dintilor. Timpul de executie a fatetelor dentare poate dura cateva saptamani, insa pacientul va primi un set de fatete provizorii. Acestea vor fi aplicate astfel incat sa puteti mesteca, vorbi si, desigur, sa zambiti fara jena.

Cand fatetele finale sunt gata, acestea vor fi lipite de dintii naturali intr-o maniera atat de singura, incat va fi nevoie de un burghiu dentar sau de un laser pentru a le elimina. Este important sa stiti ca, atat pe dinti, cat si pe interiorul fatetelor va fi aplicata o solutie usor acida. Aceasta are rolul de a deschide porii minusculi de pe ambele suprafete. Apoi, va fi aplicat un adeziv translucid care va forma prize microscopice in acest pori. Acesta se numeste atasament micromecanic care va transforma dintele si fateta dentara intr-o singura unitate.

Fatete dentare | clinica stomatologica Dental Progress dentalprogress.ro

fatete dentare

La clinica stomatologica Dental Progress toti pacientii care isi doresc fatete dentare vor trebui sa parcurga acesti pasi. Fiecare pas este important si contribuie la succesul lucrarii. Daca doriti solutii personalizate la problemele dentare pe care le aveti, nu trebuie decat sa accesati Dentalprogress.ro si sa faceti o programare la consultatie!