Cosmeticele naturale sunt adesea alese de catre femeile moderne care se straduiesc nu numai sa arate bine, ci si sa-si mentina sanatatea, tineretea si frumusetea naturala. Este o alternativa naturala, ecologica la remediile traditionale.

De regula, produsele cosmetice naturale nu contin aditivi artificiali sau substante chimice daunatoare. Cosmeticele naturale sunt atractive prin faptul ca nu sunt testate pe animale si nu au substante nocive care contin substante chimice si materiale sintetice. Ingredientele naturale sunt perfect absorbite de piele, spre deosebire de alte substante chimice.

Datorita acizilor naturali, functiile de protectie ale pielii sunt restabilite rapid. Ingredientele din plante includ mecanisme de reparare a pielii. Cosmeticele naturale nu sunt toxice, ajuta la eliminarea substantelor toxice din organism.

Moleculele lor sunt similare cu cele ale pielii umane, in urma carora efectul este mai bun decat la alte produse cosmetice. Aceste produse cosmetice functioneaza mai eficient. Cosmeticele naturale aproape nu trezesc alergii, cu exceptia intolerantei individuale la componentele din compozitie.

Ingrediente active: extracte din plante

Extractele din plante medicinale devin ingrediente active in produsele cosmetice naturale. Acesta poate fi calendula, musetel, salvie, urzica si alte ierburi sau o combinatie a acestora. Pentru a obtine extracte, cosmetologia moderna foloseste solventi naturali speciali, cu ajutorul carora substanta activa este extrasa din materialele vegetale.

Uleiuri vegetale

In functie de tipul de produs cosmetic, uleiurile vegetale pot actiona ca baza sau ca o componenta suplimentara de hidratare. Ele ajuta celulele epidermei sa pastreze umezeala, protejand astfel pielea de uscare, precum si de un mediu agresiv. Cel mai adesea, produsele cosmetice naturale contin uleiuri de migdale, masline, caise, susan si piersici. Dar exista si altele mai rare: arnica, macadamia, shea sau jojoba.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale indeplinesc mai multe functii. In primul rand, confera produsului cosmetic un parfum placut, natural. Si, in al doilea rand, au proprietati medicinale vindecatoare, de exemplu, antibacteriene.

Conservanti naturali

Daca un produs cosmetic ar consta doar din uleiuri si extracte din plante, ar avea o durata de valabilitate foarte scurta. Pentru a-l prelungi, sunt necesari conservanti, care sunt:

  • alcooli vegetali;
  • anumite extracte din plante, cum ar fi frunze de eucalipt, mesteacan, arbore de ceai si altele;
  • propolis;
  • unele uleiuri esentiale;
  • acizi naturali: benzoic, sorbic etc.