Decorarea peretelui din spatele unei canapele din living, spre exemplu, sau din orice alta incapere, cum ar fi camera de oaspeti sau mansarda este foarte importanta. Eforturile de amenajare trebuie sa fie intense astfel incat proprietarii sa se declare multumiti de alegerea facuta si acest spatiu atat de dificil si greu de amenajat si decorat sa fie in acord cu restul incaperii si cu tendintele din domeniu.

Este importanta alegerea dimensiunii tablourilor in functie de canapea, precum si asezarea decoratiunilor de perete daca acest obiect de mobilier este amplasat intr-o parte, iar lista poate continua.

Asezarea canapelei in living

Felul in care o canapea extensibila este asezata in living conteaza foarte mult pentru intreaga amenajare. De aceea, este importanta amplasarea canapelei pe peretele opus ferestrei, pe cel mai mare perete, iar gasirea celui mai bun loc depinde si de blocarea unui culoar de trecere sau accesul la prize.

Daca livingul este spatios, canapeaua poate fi trasa si spre mijlocul incaperii, astfel incat utilizatorii sa scape de dilema decorarii din spatele acestui obiect de mobilier. Se poate asunde spatele canapelei cu o masuta pe care se aseaza un aranjament decorativ si imediat se elibereaza un perete spatios pe care pot fi asezate rafturi pentru carti. O alta optiune este aceea de a lasa peretii liberi si amplasarea canapelei in coltul camerei.

Canapele | canapea extensibila | CasaEduard.ro

canapele

Forma si dimensiunea tablourilor de deasupra canapelei

Foarte importanta este alegerea formei si dimensiunii tablourilor de deasupra canapelei, pentru ca nu orice tablou se potriveste pe acest perete. Canapelele, conform reprezentantilor www.casaeduard.ro, acopera o portiune importanta pe perete, expunand vederii doar o forma dreptunghiulara pe care tabloul in format portret nu va arata grozav, ci mai degraba un tablou in format landscape, a carei dimensiune nu ar trebui sa depaseasca doua treimi din latimea canapelei.

Conform specialistilor de la Casa Eduard, in ceea ce priveste pozitionarea tabloului deasupra canapelei, acesta ar trebui asezat la o inaltime de 15-30 cm deasupra acestei piese de mobilier, dar in niciun caz mai sus de nivelul ochilor.