Pasionatii de fotografii stiu faptul ca atunci cand achizitioneaza un SLR au o multumire aparte. Acelasi sentiment de multumire il au si atunci cand cumpara la un pret foarte bun un sistem compact de lentile multiple. Aceste obiective fac posibila atingerea mult mai rapid a unui instantaneu perfect. Fie ca vorbim de fotografiile din apropiere la fotografiile artistice facute cu obiectivul „fisgeye”, fiecare optiune are propriu sau set de avantaje, capabile sa produca intr-un final un efect specific, adaugand un plus valoare maiestriei fotografului.

Aproape toate camerele noi disponibile pe piata dispun de lentile interschimbabile. Toate acestea au obiective digitale sau obiective DSLR. Cu toate acestea, unele versiuni mai mici, cunoscute sub numele de camere de sistem compact, sunt la randul lor dotate cu lentile detasabile. Multe dintre camerele DSLR au un nivel introductiv al lentilelor destinate incepatorilor in arta fotografiei.

De regula aceste lentile de incept se numesc „kit-uri de lentile ” si in general ofera o anumita capacitate de a da zoom de calitate. Pana mai acum ceva timp, un kit standard de lentile era dotat cu maximum doua lentile, iar zoom-ul era inexistent sau aproape inexistent. Acum, unii producatori renumiti au inceput sa ofere game de produse low-end si obiective cu zoom usor modernizate pentru camerele DSLR cu un nivel al calitatii intermediar. Atunci cand un aparat de fotografiat vine din standard cu unul dintre aceste kit-uri standarde de lentile, specificatiile sale vor fi dependente in mare masura de maker.

DSLR-urile ofera o performanta crescuta

Camerele de fotografiat DSLR de inalta tehnologie vin cu mai multe facilitati digirale , insa de multe ori vin la pachet fara niciun obiectiv deoarece se presupune faptul ca persoana care cumpara astfel de aparate are deja uneltele necesare si experienta de a lucra cu acele tipuri de aparate. De regula posesorii de aparate foto care isi castiga existenta cu ajutorul fotografiei vor investi imediat in urmatorul aparat foto aparut pe piata si va cumpara de asemenea si obiective specifice muncii lor.