Camine studentesti
Atunci cand te hotarasti sa pleci de acasa in alt oras pentru a-ti continua studiile, pe langa libertatea care ti-o ofera aceasta actiune, te procopsesti si cu griji pe care nu credeai ca le vei inampina asa repede. Iar una dintre ele, care este printre cele mai importante este unde vei locui.
Este cunoscut faptul ca o universitate nu are locuri de cazare in camine pentru fiecare student in parte care vine din alt oras. Asta, mai ales in Bucuresti, orasul vizat de cei mai multi dintre tineri.
Chiar daca ai primit un loc intr-unul din caminele studentesti, trebuie sa te gandesti daca iti va placea sa locuiesti acolo sau daca ar fi mai bine sa iti cauti sa te muti intr-un apartament cu chirie. Trebuie sa fii constient ca un camin nu iti poate oferi confortul unui apartament si nici un spatiu personal. In primul rand, nu vei sta singur intr-o camera, ci ea va fi impartita de doua sau patru persoane, sau chiar mai multe, in functie de spatiul pe care-l are. In al doilea rand, va trebui sa te pregatesti sa faci dus la comun – putine sunt caminele studentesti care au bai in camere, majoritatea dintre ele au grupuri sanitare pe palier, comune la toate camerele de pe un etaj. Si nu in ultimul rand, va trebui sa intelgi si sa iti suporti colegii. Indiferent de nevoile tale si ei le au pe ale lor – va trebui sa te obisnuiesti cu obiceiurile lor si ale colegilor de palier.
Daca te gandesti sa te muti undeva cu chirie dar nu iti poti permite sa te muti de unul singur, proprietarii sporindu-si preturile in perioada in care incep facultatile, poti opta oricand sa iti cauti un coleg de apartament, pentru a imparti cheltuielile.