Cand vorbim despre dispozitive medicale, vorbim si despre electrocardiografe, atat de necesare pentru realizarea electrocardiogramelor (ECG), reprezentari grafice ale activitatilor electrice ale inimii. Aceasta activitate electrica este legata de modificarile de potential electric al celulelor specializate in contractie si celulelor specializate in automatismul si conducerea impulsurilor. Electrocardiograf este dispozitivul cu ajutorul caruia se face o electrocardiograma, o examinare rapida, realizata in doar cateva minute, si neinvaziva, lipsita de pericol. Aceasta se poate face in cabinetul medicului, spital sau la domiciliu. Interpretarea ei este complexa si necesita o anumita experienta a medicului. Aceasta permite sa se identifice diferite afectiuni ale inimii si are un rol important in examinarile de diagnostic in cardiologie.

Curentii electrici care circula prin muschi sunt responsabili pentru activitatea muschiului cardiac. Acest lucru a devenit cunoscut datorita lucrarii lui Carlo Matteucci in 1842. Primele experimente au fost efectuate in 1878 de catre John Sarcina Sanderson si Frederick Page. Willem Einthoven a primit Premiul Nobel pentru lucrarea sa pe electrocardiograma in anul 1924. Astazi, electrocardiograma este o tehnica relativ ieftina, nedureroasa si sigura, folosita  pentru monitorizarea sistemului cardiovascular, inclusiv pentru detectarea aritmiei si prevenirea infarctului miocardic.

Electrocardiograma inregistreaza activitatea electrica a inimii. Pozitia electrozilor in raport cu inima determina aparitia devierilor pe inregistrarea. Semnalul electric detectat este de ordinul milivoltilor. Precizia de temporizare necesara este mai mica de 0,5 ms.

Electrocardiografe si ecografe – Aparatura medicala online

Cele mai recente electrocardiografe sunt digitale. De pe site-ul Ecomedical.ro pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de electrocadiografele: 3 Canale (Sinohero si Zoncare), 6 Canale (Comen, Sinohero si Zoncare) sau 12 Canale (Comen si Sinohero). Preturile pentru electrocardiograful de care sunteti interesati il puteti afla completand online un formular pentru cerere oferta.

De asemenea, site-ul ofera aparatura medicala si mobilier de specialitate. De pe acest site veti mai putea achizitiona: ecografe, audiometre, autoclave, colposcoape, consumabile medicale, electrocautere, holtere, monitoare pacienti, osteodensitometre, spirometre, aparatura pentru endoscopie, fizioterapie si laborator.