Stomatologia, intr-o forma sau alta a fost practicata inca din cele mai vechi timpuri. De exemplu, mai multe crania egiptene datand din perioada anilor 2900 – 2750 inaintea erei noastre contin dovezi care prezinta mici interventii asupra maxilarului in zona radacinilor dintilor.

Se credea ca acestea gauri au fost forate pentru drenarea abceselor. In plus, conturile de tratamente dentare apar in suluri egiptene datand din anul 1500 inaintea erei noastre. Se crede ca egiptenii practicau chirurgia orala inca din anul 2500 ien, desi dovezile pentru aceasta teorie sunt putine.

O alta documentare istorica datand din perioada anilor 600 ien, atesta zona Phoeniciei (Libanul modern de astazi) ca fiind o regiune in care locuitorii au fost supusi unor interventii stomatologice de inlocuire a dintilor cazuti cu dinti de animale. Numeroase punti dentare si proteze partiale confectionate din aur au fost gasite in mormintele etrusce , care dateaza din anul 500 ien.

Romanii care au cucerit etruscii, au adoptat cultura etrusca, si stomatologia a devenit partea a medicinii practicate in acele vremuri. S-au consemnat dovezi istorice inca din timpul lui Hippocrate (anul 400 ien) ca oamenii isi administrau anumite medicamente si isi extrageau dinti. In zona estica a Asiei actuale, stomatologia veche a avut cu totul alta conotatie istorica.

Exista dovezi ca primii chinezi practicau procedure de restaurare a dentitiei inca din anul 200 Inainte de Hristos, folosind un amestec de argint. Medicina orala a fost integrate ca parte a medicinii traditionale in civilizatia asiatica timpurie, o dezvoltare mai mare fiind cunoscuta in India si Japonia. Totusi, gratie trecerii timpului, a descoperirilor din domeniul medical stomatologic cat si a evolutiei oamenilor, stomatologia a devenit astazi extreme de eficienta.

Stomatologie Sector 6 Bucuresti

Cabinetul stomatologic din Drumul Taberei, PlazaDent.ro ofera clientilor solutii de ultima ora si garantia unor lucrari de calitate, beneficiind printre altele si  de aparate ortodontice eficiente.