In categoria urgente stomatologice din sector 6, asigurata de specialistii clinicii Plaza Dent, intra si extractia maselei de minte. Maseaua de minte este ultimul molar care erupe, uneori foarte tarziu si este si cea mai putin importanta pentru pacienti, dar si cea mai dificila de tratat datorita pozitiei in gura. Extractia molarului de minte poate fi facuta in regim de urgenta in urma unei programari in clinica Plazadent.ro atunci cand durerile sunt insuportabile. Aceasta interventie este una din cele mai cunoscute interventii stomatologice, fara dureri.

Cand este imperios necesara extractia molarului de minte in cadrul unei programari pentru urgente stomatologice din sector 6 si cand nu

Molarii de minte de regula erup in adolescenta sau pana la varsta de 25 de ani. Principalul rol al molarului de minte este acela de a macina si de a taia alimentele consumate. Inainte, cand oamenii se hraneau mai mult cu radacini sau cu carne insuficient preparata, molarul de minte era foarte important datorita presiunii pe care o exercita. Acum, orice dentist din Drumul Taberei poate sustine faptul ca, o data cu aparitia alimentelor foarte procesate, moi, usor de mestecat, utilitatea molarului de minte a scazut, iar carierea acestuia are loc mult mai repede.

Urgente stomatologice din sector 6 | dentist din Drumul Taberei | Plazadent.ro

urgente stomatologice din sector 6

Sunt situatii in care extractia molarului de minte este imperios necesara, chiar poate fi privita ca o urgenta. Maseaua de minte poate determina infectii, chisturi si dureri la presiune. Maseaua de minte care este inclusa si nu poate erupe poate duce la afectarea radacinilor dintilor vecini dar si la dureri groaznice pentru pacient. De asemenea, maseaua de minte se scoate atunci cand este foarte cariata sau aparitia ei afecteaza pozitia celorlalti dinti. In plus, cand gingia este inflamata in locul respectiv, este necesara extractia maselei de minte.

Exista, desigur, riscuri in cazul extractiei molarului de minte, ca si in cazul oricarei alte masele sau oricarui alt dinte. Insa extractia molarului de minte nu este foarte dureroasa, are un impact pozitiv asupra evolutiei masticatei si a starii de bine a pacientului, precum si asupra dezvoltarii celorlalti dinti pe arcada.