Cei care sunt in cautarea si descoperirea celor mai frumoase situri religioase din lume, nu ar trebui sa rateze o vizita in Iordania, una dintre bijuteriile situate in inima Orientului Mijlociu. Aici vestigiile multor civilizatii sunt adevarate comori in aer liber si se numara printre cele mai prestigioase din lume.

Importanta acestor situri religioase

  • Iordania este destinația de vis pentru oamenii insetati de cultura si dornici de hrana spirituala. Diversitatea etniilor ai religiilor fac din Iordania o tara mandra care garanteaza dreptul la cultura tuturor cetatenilor sai. Spiritul de toleranta si apreciere se afla in centrul climatului de stabilitate si pace. Peste 92% din iordanieni sunt musulmani suniti si aproximativ 6% sunt crestini. Majoritatea crestinilor apartin Bisericii Ortodoxe Grecesti, dar exista si greci, o mica comunitate de romano-catolici, ortodocsi sirieni, ortodocsi armeni si cativa protestanti. Iordania are, de asemenea, o comunitate mica de chiiti si druzi.
  • Petra, acest mitic oras inregistrat in patrimoniul mondial al UNESCO este unul dintre noile minuni ale lumii! Acesta pare a fi menționat in Vechiul Testament sub diferite denumiri, precum Sela si Joktheel. Petra a fost cu siguranta ultima stafeta a celor trei regi care au adus tamaie, aur si mir pentru a sarbatori nasterea lui Isus in Betleem.
  • Orasul antic din Decapolis, Gadara (azi Umm Qays), cu privelistile sale panoramice spectaculoase asupra Marii Galileii, corespunde sitului in care Isus face faimoasa minune a porcilor. Aici a intalnit un bărbat care locuia printre morminte, langa intrarea in oras si pe care confrom citatelor din Biblie, l-a salvat.
  • Iordania este un pamant de istorie, dar si o destinatie a pelerinajului religios timp de secole. Multe site-uri biblice sunt strans legate de peisajul iordanian, cum ar fi Muntele Nebo, considerat un loc sfant, deoarece aici a fost Moise vazut.
  • Iordania este un paradis pentru iubitorii de activitati in aer liber. Valea Dana ia va seduce pe toti drumetii, iar Wadi Mujib isi rezerva emotiile pentru cei care doresc să guste bucuriile canyoningului.