Stomatologia pediatrica este dedicata sanatatii orale a copiilor, incepand din momentul in care acestia se nasc si pana cand devin adolescenti. Specialistii in domeniu au exeprienta si calaficare pentru ingrijirea dintilor, gingiilor si gurii unui copil, pe tot parcursul diferitelor etape ale cresterii.

Stomatologie pentru copii

Copiii incep sa aiba dinti inca din primele 6 luni ale vietii. Pana la varsta de 6 sau 7 ani, ei incep sa isi piarda primul set de dinti, pe care in cele din urma il inlocuiesc cu dintii secundari, permanenti. Fara o ingrijire dentara adecvata, copiii se confrunta cu posibile viitoare probleme orale, precum deteriorare timpurie care poate provoca complicatii toata viata. Astazi, cariile dentare timpurii sunt de 5 ori mai comune decat astmul la copii si de 7 ori mai comune decat febra.

Un dentist pentru copii are o pregatire mai indelungata si mai ampla decat unul obisnuit si acesta poate oferi urmatoarele servicii:

  • Examinari pentru sugari, pentru a verifica sanatatea orala, care include si evaluarea riscului pentru carii, atat la mama cat si la copil.
  • Ingrijire dentara prevenitva, inclusiv curatare profesionala si tratamente cu fluor, precum si recomandari de nutritie si dieta.
  • Consiliere pentru formarea obiceiurilor (precum folosirea suzetei si suptul degetului mare)
  • Evaluare precoce si tratament pentru indreptarea dintilor si corectarea muscaturii necorespunzatoare (ortodontie)
  • Repararea cariilor dentare si a dintilor deteriorati.
  • Diagnosticarea diferitelor probleme orale asociate cu boli precum diabetul zaharat, defecte cardiace congenitale, astm, febra sau deficit de atentie / tulburare de hiperactivitate.
  • Gestionarea bolilor si afectiunilor gingiilor si a bolii parodontale la copii si adolescenti.
  • Ingrijire pentru leziuni dentare (de exemplu fracturare sau dinti cazuti).

Este recomandat ca cei mici sa fie vazuti intotdeauna de un dentist pediatru, deoarce acesta poate oferi un tratament optim si are mult mai multe cunostinte in domeniu. De asemenea, cei mici pot fi de multe ori niste pacienti dificili si speriati, asa ca doar o persoana pregatita poate comunica cu ei si ii poate intelege, astfel incat tratamentul sa fie cat mai confortabil. Un medic dentist pediatru ofera o gama larga de optiuni de tratament, precum si expertiza si formare pentru ingrijirea sanatatii orale a copilului.

La stomatologiecopiisector3.ro clinica stomatologica copii, veti gasi personal specializat in toate aceste lucruri.