Pozitia lui Bush pentru crima, in campania sa din 1988, a fost citata de istorici ,,ca ajutand la conducerea deceniilor de politica scazuta in justitie sau echitate.’’

In interiorul Catedralei Nationale din Washington, miercuri, George HW Bush a fost laudat ca un lider curajos si dragut, ” ultimul mare soldat-om de stat al Americii .” El a fost descris ca un tata iubitor, un om cu apreciere pentru partile bune ale vietii.

Dar, in mijlocul laudelor de la moartea lui Bush, a fost criticat felul sau de a face politica si de a castiga Casa Alba, care a atras la un obicei de pragmatism neobosit, inclusiv in chestiuni de rasa si de intrebari de echitate.

Bush

Bush a folosit o strategie de stereotipuri subtile…

Mizand pe vinovatie, suspiciune, frica de grup, spun experti politici si istorici. Combinatia ramane atat de puternica incat democratii si republicanii s-au luptat timp de decenii cu metodele lui Bush.

Pentru unii afro-americani si adversari politici ai lui Bush, mostenirea lui Bush demonstreaza si modul in care aluziile la rasa pot influenta alegerile si toate consecintele pentru putere si excludere care urmeaza.

Afirmatia lui Bush referitoare la crima in campania sa prezidentiala din 1988, inclusiv in discursurile sale, si un anunt din partea unui grup din afara despre un criminal numit Willie Horton, au fost citate de multi istorici ai politicii rasiale, si chiar de unii republicani de politica de justitie sau echitate.

Aici a inceput sa se infloreasca notiunea actuala de alegere a scolii, iar Bush l-a numit pe Louis Sullivan, un negru care era decan al Scolii de Medicina a Universitatii Morehouse din istoria neagra, la Cabinetul sau. In calitate de secretar al sanatatii si al serviciilor umane, Sullivan a fost un adversar ferm pentru tutun.

“Ceea ce este mult mai usor de facut, este sa spui << aceasta persoana este buna “sau” aceasta persoana este rea>>, atunci cand realitatea este mult mai complexa. Ceea ce am constatat este ca Bush a fost o persoana care a adoptat o abordare utilitarista pentru a obtine putere ” a spus Leah Wright Rigueur, profesor asistent de politica publica la Scoala de Guvernare Harvard Kennedy.