Suburbiile sunt vazute ca un loc ideal pentru a intemeia o familia si a creste copii. Sirurile de case identice cu peluze perfecte si mici garduri albe reprezinta visul oricarui cuplu de tineri indragostiti.

Petrecerile din curtea casei, gratarele intre vecini, barfele, prieteniile si viata lipsita de griji sunt principalele motive pentru care suburbiile sunt un vis.

Ce se intampla insa atunci cand lucrurile nu sunt ceea ce par? Secrete de familie, case bantuite, monstri cu dinti ascutiti, sunt oare acestia adevarati in paradisul idilic al suburbiilor?

3 nuvele care demonstreaza ca monstri traiesc printre si langa noi

  • Squad de Maggie Tokuda – Hall – Becca este noua intr-o suburbie din San Francisco despre care toata lumea stie ca este plina de oameni bogati si populari. Cand este acceptata in grupul popular de fete de la scoală, fata este surprinsa, insa ramane si mai surprinsa atunci cand afla de existenta varcolacilor. Desi pare ciudat, Becca vrea sa fie unul dintre ei. Dar, pe masura ce complexitatea violentei, a cresterii si a primelor iubiri ies la suprafata, deciziile corecte par din ce in ce mai incerte;

 

  • The Stepford wives de Ira Levin – cand fotografa Joanna si familia ei se muta in Stepford, Connecticut, comunitatea de aici pare perfecta. Fiecare vecina pe care o intalnete este superba, de succes asa ca ea decide ca este un loc grozav pentru a-si creste copiii si pentru a se pensiona in cele din urma. Dar pe masura ce se instaleaza, sotul ei petrece din ce in ce mai mult timp la clubul barbatilor, iar celelalte sotii nu au timp de nimic altceva in afara de curatenie. Cu timpul, vietile separate ale barbatilor si femeilor din comunitate devin mai nelinistitoare, iar Stepford, Connecticut se dovedeste a fi cu totul altceva decat pare;

 

  • Good neighbors de Sarah Langan – Nimic rau nu se intampla pe Maple Street. Copiii cresc pentru a merge la scolile Ivy League, facturile sunt intotdeauna platite la timp. Cand familia Wilde se muta printre ei, acestia ies imediat in evidenta pentru ca masina lor nu este stralucitoare, iar hainele lor sunt cu siguranta din sezonul trecut. Viata intregii comunitati este complet data peste cap atunci cand o dolina se deschide si o ia pe una dintre fiicele bogate ceea ce dovedeste ca monstrii care pandesc in spatele gardurilor albe sunt uneori doar oameni obisnuiti, dar distrugerea este la fel de infioratoare.