America de Sud este un continent imens alcatuit din multe tari, cu locuri incredibile de vizitat si lucruri de facut. In timp ce obiectivele naturale, cum ar fi Salt Flats sau Patagonia, sunt adesea pe lista de dorinte a oamenilor, nu se poate face o calatorie in America de Sud, fara a petrece timp in cel putin unul dintre orasele sale.

In general, ocupate si oarecum haotice, orasele sud-americane pot fi coplesitoare la inceput si acesta poate fi motivul pentru care multi tind sa sa plece cat mai curand posibil. Insa orasele sunt locul in care turistii pot experimenta cu adevarat cultura locala a unei tari. In general, cei mai multi localnici traiesc, muncesc, mananca si socializeaza si, ca atare, se intampla adesea multe lucruri, o scena culinara excelenta si o atmosfera plina de viata.

  • La Paz, Bolivia

La Paz, capitala Boliviei, este cea mai inalta capitala din lume la 3.640 metri deasupra nivelului marii. Orasul este plin de piete locale si este un loc minunat pentru a experimenta cultura boliviana.

Pe langa explorarea orasului in sine, exista o multime de excursii de o zi grozave care pot fi facute de aici. Vizitarea peisajului unic, asemanator lunii din Valle de la Luna, catararea pe muntele Huayna Potosi de 6.088 metri sau mersul cu bicicleta pe faimosul drum al mortii.

  • Santiago, Chile

Santiago, capitala Chile, este un oras aglomerat si unul care are multe de oferit. O zona excelenta pentru mancare si bauturi este Barrio Bellavista. Multa arta stradala plus o multime de baruri racoroase care strabat strada – este un loc minunat pentru a petrece o dupa-amiaza incercand beri locale si cocktailuri.

Daca turistii sunt in cautarea unei linisti departe de strazile pline de viata ale orasului, se pot urca in varful dealului San Cristobal pentru vederi panoramice ale orasului.

  • Lima, Peru

Capitala Peru are o multime de restaurante bune, o faleza linistita cu vedere la Pacific, precum si piete ieftine unde se poate degusta bucataria peruana.

Orasul este format din mai multe districte diferite. Exista centrul istoric in care Palatul Prezidential si Catedrala din Lima stau in jurul pietei centrale a Plaza de Armas.

In contrast direct cu arhitectura traditionala si istoria exista cartierul boem Barranco. Acesta gazduieste unele dintre cele mai bune baruri si restaurante din oras, deci un loc minunat pentru a savura clasicul cocktail peruvian: Pisco Sour.