Eczema este o problema cronica care cauzeaza inflamarea pielii. Cauza exacta a acestei afectiuni nu este cunoscuta, dar poate fi declansata de stres excesiv, alergii, iritanti, microbi, modificari ale vremii, schimbarile hormonale din organism si de alti factori.

Simptomele eczemelor includ roseata, mancarime, uscaciune, eruptii cutanate si pete aspre intunecate pe piele. De cele mai multe ori eczemele lasa in urma cicatrici urate, carora le ia o multime de timp sa dispara. In plus fata de medicamentele obisnuite sau lotiuni, puteti incerca anumite tratamente naturale usoare pentru eliminarea cicatricilor lasate de eczeme. Aceste tratamente va pot scuti de durerea si mancarimea asociate cu eczemele si va pot face pielea mai luminoasa eliminand cicatricile inestetice.

Remedii

Remedii naturiste

  • Mierea este utilizata pentru tratamentul unei largi varietati de probleme ale pielii, inclusiv pentru tratarea eczemelor. Proprietatile calmante, antiseptice si antibacteriene din miere poate reduce eczema si vindeca cicatricile intr-o mare masura. Se aplica zilnic miere direct pe zona afectata a pielii dupa spalarea foarte bine a zonei. Puteti face, de asemenea, un exfoliant, folosind miere si zahar cristalizat. Periati zona afectata cu pasta rezultata usor timp de cateva minute si apoi clatiti. Faceti acest lucru de cateva ori pe saptamana pana cand cicatricea dispare complet.
  • Otetul de mere are proprietati astringente, antifungice si antibacteriene, care pot reduce eczemele precum si cicatricile cauzate de acestea. Se amesteca doua lingurite de otet de mere nefiltrat si miere proaspata intr-un pahar cu apa si se bea de trei ori pe zi. Acest amestec va stimula sistemul imunitar, ceea ce va reduce treptat inflamarea pielii si cicatricile. Puteti aplica, de asemenea, otet de mere direct pe piele prin amestecarea unei parti de otet si o parte apa. Acest lucru va ajuta la reducerea mancarimii.
  • Un alt remediu natural pentru cicatricile cauzate de eczeme este aloe vera. Proprietatile anti-inflamatorii si antimicrobiene ale plantei pot reduce iritarea cauzata de eczeme refacand treptat cicatricile intunecate.
  • Aplicati gel de aloe vera direct pe zonele afectate. Faceti acest lucru de cateva ori pe zi, pana cand sunteti multumiti de rezultate. Alternativ, puteti combina parti egale de gel pur de aloe vera si ulei de vitamina E pentru a forma o pasta subtire care se aplica pe pielea afectata. Lasati pasta peste noapte si  dimineata  spalati zona cu apa calda. Se repeta zilnic.