In toate casele apar situatii neasteptate care trebuie rezolvate in orice moment. Din fericire exista multe sfaturi simple pentru casa care pot ajuta persoanele interesate sa ia decizii bune, pentru a rezolva acele mici nevoi sau pentru a facilita unele dintre treburile gospodariei. Iata cateva sfaturi si trucuri:

Covor ca nou in fiecare zi pentru casa ta

Pentru a pastra covorul intotdeauna curat si stralucitor, se aseaza intr-o galeata apa calda, un strop de amoniac si sucul unui castravete, apoi se ruleaza o carpa inmuiata in acest preparat pe covor – a se vedea cum aceasta colecteaza toata murdaria.

Fara umiditate in dulapuri

Daca se distribuie bucati mici de creta in toate dulapurile, acestea vor absorbi complet umiditatea. De asemenea, saculetii de panza umpluti cu orez au acelasi efect.

Mobilier de baie stralucitor

Este obisnuit ca toaleta sa isi piarda in timp stralucirea. Pentru a straluci ca inainte, trebuie doar sa se incalzeasca putin otet, sa se intinda pe peretii mobilierului din baie cu o carpa uscata si acesta isi va recupera instant aspectul initial din casa ta.

Petele de rugina pe imbracaminte din casa ta

Cand exista pete de rugina pe haine, se adauga cateva picaturi de lamaie pe pata si se pune haina la soare. Acestea vor disparea negresit.

Sfaturi pentru curatarea paharelor

Se pune intr-un recipient apa calda si se adauga putin otet. Se spala paharele apoi se sterg cu o laveta curata- acestea vor fi stralucitoare.

Eliminati mirosul de tutun din casa ta

Pentru a evita mirosul de tutun acasa, ar trebui sa se inmoaie un burete cu apa rece si sa se lase peste noapte. A doua zi, nu va mai exista miros de tigara.

Curatarea otelului inoxidabil

Pentru curatarea otelului inoxidabil nu este nimic mai bun decat curatarea acestuia cu o carpa umezita in putin gin.

Sfat pentru calcarea hainelor din bumbac

Pentru a calca haine de bumbac foarte sifonate, acestea se pun in congelator intr-o punga de plastic. Imediat dupa scoaterea din congelator, acestea se vor calca foarte usor.

Pentru ca florile taiate sa dureze mai mult

Se toarna o lingurita de sare, una de zahar si doua sau trei picaturi de inalbitor in apa din vaza. O alta alternativa pentru ca florile sa dureze mai mult este sa se foloseasca apa spumanta, in loc de apa naturala in vaza.