Toti cei care sunt interesati sa-si puna un implant dentar pentru a completa golurile din cavitatea bucala au nevoie sa stie cat mai multe informatii despre o astfel de interventie, inainte de a merge la doctor. De ce? Este important ca oamenii sa fie pregatiti din punct de vedere fizic si psihic si sa stie cum se desfasoara un astfel de tratament.

Ce este un implant dentar si cum arata?

Din punct de vedere tehnic, implanturile dentare sunt suruburi din titan, care se insereaza cu atentie in gingie, pentru a tine locul radacinilor dintilor naturali. Ulterior, peste acestea, medicii de la CabinetStomatologicSector2.ro realizeaza lucrari frumoase si ingrijite, din materiale biocompatibile pentru fiecare pacient si le imbraca, astfel incat la final, rezultatele sa fie perfecte!

Cat timp dureaza un astfel de tratament?

In ceea ce priveste durata unui tratament pentru un implant dentar, nu exista un raspuns universal valabil. Totul depinde de starea de sanatate a pacientilor, de modul in care se prezinta gingia, dar si de felul in care organismul reactioneaza. De regula, insa, implanturile pot fi gata in aproximativ 3 – 6 luni, perioada care include si recuperarea zonei in care sunt inserate acestea.

Doare?

Raspunsul la aceasta intrebare este unul negativ. Medicii stomatologi folosesc anestezice locale extrem de bune, care ajuta pacientii sa se simta confortabil in timpul tratamentelor. Daca la un moment dat, efectul anesteziei trece, oamenii le pot spune doctorilor, iar acestia vor suplimenta doza, pentru a putea lucra in conditii optime.

Implant dentar | CabinetStomatologicSector2.ro

implant dentar

Cat timp rezista implanturile dentare?

Ingrijite cu atentie, implanturile dentare pot fi folosite fara probleme si pana la 20 – 25 de ani. Ele nu au nevoie de o atentie speciala, fiind suficient ca oamenii sa aiba grija la igiena orala, sa se spele pe dinti de cel putin 2 ori pe zi si sa utilizeze corect apa de gura.

Persoanele care vor sa-si completeze dantura nu mai trebuie sa astepte, ci sa isi faca o programare, pentru a incepe un tratament adecvant. Implanturile se afla in topul preferintelor pacientilor, datorita tuturor avantajelor pe care le ofera acestora!