Nu exista nicio modalitate de a spune cu exactitate cat timp poate sa reziste un cauciuc nou. Durata de viata si kilometrajul unei anvelope depind de o combinatie de factori: designul sau, obiceiurile conducatorului auto, clima, conditiile de drum si felul in care a ingrijit pneurile.

          Daca doriti sa monitorizati durata de viata a cauciucurilor, va recomandam cateva repere si sfaturi. Aveti atentie cand trec primii cinci ani. Dupa cinci ani sau mai mult in uz, anvelopele trebuie verificate cel putin o data pe an, de catre un profesionist. Zece ani este un maxim. In cazul in care anvelopele nu au fost inlocuite la 10 ani de la data fabricatiei, ca o precautie, specialistii recomanda inlocuirea lor cu cauciucuri noi, chiar daca acestea par sa fie inca in stare de utilizare si nu s-au uzat pana la indicatorul de uzura a benzii de rulare. Acest lucru este valabil, de asemenea, si pentru anvelopele de rezerva.

Cauciucurile noi

          Ingrijirea adecvata poate extinde durata de viata a unei anvelope. Ii puteti mari longevitatea prin mentinerea presiunii corecte a aerului, efectuarea de rotatii regulate de anvelope si intretinerea autoturismului.

          Care sunt factorii care pot dauna unui pneu? Cei fizici sunt urmatorii: varsta, uzura si deteriorarea, conditiile de drum, obstacole, borduri, obiecte ascutite, temperaturi extreme, ploaia, zapada, gheata, lumina solara puternica. Si urmatoarele obiceiuri de condus pot fi daunatoare: accelerare puternica, franare rapida, conducerea pe drumuri avariate, imposibilitatea de a observa o schimbare in manipulare, zgomot sau vibratii, neconsultarea unui specialist atunci cand se schimba ceva. Si neglijarea activitatilor de intretinere de baza a anvelopelor pot dauna foarte mult, precum presiunea incorecta a aerului, neverificarea pentru uzura si deteriorare, neglijarea inspectiilor profesioniste, mai ales in cazul in care un cauciuc a fost afectat sau a suferit un prejudiciu, neechilibrarea anvelopelor dupa ce sunt instalate, depozitarea necorespunzatoare atunci cand nu sunt folosite, amestecarea mai multor tipuri de pneuri, folosirea anvelopelor de vara pe timp de iarna si invers, montarea anvelopelor care nu au o capacitate de viteza si un indice de sarcina cel putin egal sau mai mare cu cel specificat intial de producatorul vehiculului.

          Daca observati ca pneurile dumneavoastra nu mai sunt intr-o stare buna de utilizare, va recomandam sa va cumparati anvelope noi de la Cauciucauto.ro