Pentru a se asigura ca anvelopele de iarna sunt montate corect si functioneaza bine, conducatorii auto trebuie sa apeleze la echipa de mecanici a unui service auto autorizat.

Anvelope de iarna sau mixte? Aceasta este o intrebare pe care de obicei o adreseaza conducatorii auto echipelor de mecanici cand este nevoie de schimbarea anvelopelor. Cunoasterea caracteristicilor pe care le au anvelopele de iarna, avantajele si dezavantajele acestora este esentiala atunci cand se ia aceasta decizie.

NordGarage.ro pune la dispozitie servicii de vulcanizare, echilibrare si schimb de anvelope pentru soferii care circula in Bucuresti. Costurile pentru aceste servicii este expus transparent pe site, iar serviciile sunt de o calitate incontestabila – lucru confirmat de cei peste 4000 de soferi care le-au trecut pragul.

Cand se folosesc anvelopele de iarna?

In Romania, folosirea anvelopelor de iarna intr-o anumita perioada din an devine obligatorie. Potrivit Codului Rutier, conform „Legii cauciucurilor de iarna” care a intrat in vigoare de la data de 1 noiembrie 2019, se interzice circulatia autovehiculelor pe drumurile publica care sunt acoperite cu zapada, polei sau gheata, fara dotarea masinilor cu anvelope de iarna.

In caz contrar schimbarii la timp a anvelopelor, conducatorii auto risca amenzii cuprinse intre 1305-2900 RON.

Atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius, aderenta anvelopelor mixte este redusa semnificativ, iar distanta de franare creste cu cativa metri, in functie de aderenta drumului si de viteza vehiculului.

Avantaje si dezavantaje oferite de anvelopele de iarna montate intr-un service auto autorizat:

  • riscurile de a derapa in timpul deplasarii pe carosabil este exclus;
  • este imbunatatita semnificativ franarea.

Reparatii masini in Bucuresti | Service auto autorizat | NordGarage.ro

service auto autorizat

Singurul dezavantaj pentru conducatorii auto este pretul ceva mai ridicat decat cel al anvelopelor mixte. Cauciucurile de iarna pot fi cu 15% mai scumpe decat restul. Acestea nu sunt indicate si pentru utilizarea pe timp de vara, de aceea trebuie schimbate odata cu finalizarea sezonului rece.

Un service care se ocupa de reparatii masini in Bucuresti va schimba anvelopele rapid si va asigura soferii ca acestea sunt montat corect. Anvelopele trebuie montate doar in locuri specializate, de catre personal pregatit.