In lupta pentru combaterea diareei, este recomandabil sa se consume alimente care incetinesc tranzitul intestinal alaturi de unele remedii naturale care vor contribui la restabilirea florei intestinale pentru o recuperare mai rapida.

Care sunt principalele solutii pentru combaterea diareei

Orezul bine fiert este un remediu bun pentru diaree, deoarece va remineraliza organismul si va creste nivelul de glucoza din sange. Apa in care orezul a fiert este ideala pentru tratarea acestei afectiuni, deoarece contine multa sare, care va retine apa si, prin urmare, va preveni deshidratarea.

Legumele crude trebuie evitate in caz de diaree, deoarece contin o multime de fibre care au ca efect accelerarea tranzitului. Prin urmare, legumele trebuie sa fie bine gatite, in special morcovii si sfecla care contin glucide.

Ceaiul de cimbru este ideal pentru diaree, deoarece cimbru are multe virtuti intestinale. Asociat cu apa, va hidrata profund organismul asa ca trebuie consumat sub forma de cei.

Bananele contin pectina, o fibra solubila care absoarbe excesul de lichid din intestine si incetineste tranzitul. Prin urmare, este ideal pentru diaree. Se prefera cele foarte coapte, fierte sau facute piure pentru ca organismul sa se poata bucura de toate beneficiile sale.

Carbunele vegetal este un purificator natural al intestinului luptand impotriva fermentatiei intestinale si ajutand la reglarea tranzitul intestinal. Se consuma in principal sub forma de capsule atunci cand apar primele simptome, in functie de indicatiile de pe prospect.

Merele, la fel ca bananele, contin pectina si, prin urmare, vor incetini tranzitul intestinal. Cu toate acestea, nu trebuie consumate ca atare poate provoca disconfort gastrointestinal si poate mentine sau declansa diaree, in schimb poate fi consumat copt sau sub forma de compot.

Bulionul este, de asemenea, un aliat interesant in caz de diaree, deoarece ajuta la retinerea apei in organism si la furnizarea sarurilor minerale. Bulionul in ciorba de pui sau in supa de legume este usor de digerat si, in acelasi timp, hidrateaza organismul. Cu toate acestea, nu ar trebui consumat in combinatie cu painea.

Uleiurile esentiale cu actiune antiinfectioasa majora sunt utilizate pentru a trata cazurile usoare de diaree. In aceasta categorie intra uleiului esential de busuioc, lamaie, scortisoara, cuisoare, cimbru sau oregano. Pentru fiecare dintre ei, este important sa se urmeze sfatul unui medic despre modul de administrare si doza.